Egy magyar informatikus kalandjai Stockholmban

Svédacél

Svédacél

Kérjenek bocsánatot a kormánytól!

2020. május 30. - BOB

Egy régi kommunikációs bonmot szerint az a párt, amelyik öt szóban nem képes üzenni a választóknak, az jobb, ha el sem indul a választáson. A gyakorlatias politikus gyermeknek nézi a választóit, mert így tudja a legtöbb embert megszólítani. Nem kellenek a bonyolult összefüggések, számok, adatok, elemzések, hiszen azoknak a túlnyomó többségét az emberek nagy része felfogni sem tudja. Elég lesz néhány hangzatos jelszó, rövid, ütős, olyan, amire ha a bamba képű választópolgár odafigyel, az arca elpirosul, az egyik keze ökölbe rándul, a másikkal viszont elégedetten csettint, hogy már megint milyen jól megmondták a megmondást.

Ezért aztán a politikai kommunikációt a tíz év körüli gyermekek szellemi és érzelmi szintjére "lövik be" azok, akiknek ezen kommunikációs fogásokkal foglalkoznak. Így lesznek az utcáink tele a "jobbanteljesít", "tiszteletet" valamint az elmaradhatatlan "nehogymá'"-plakátokkal. Valójában egyik sem mond semmit, csak érzelmeket közvetítenek, olyanokat, amikkel a kommunikációs agytrösztök szerint a lakosság legiskolázatlanabb része is könnyen azonosulni tud. Nem számít, ha néhány értelmiségit elveszítünk, annak a többszöröse fog visszajönni a cső másik végén, a 8 általánost (sem) végzettek között.

kovizoli.jpg

Ezen az úton indult el a mi állampártunk újrafaragott kommunikációja is valamivel több, mint tíz évvel ezelőtt (oppardon, majdnem elfelejtettem: ma tíz éve kományoznak). Hangzatos jelszavak, egyszerűen, mindenki által érthetően, az adatokat érzésekre cserélve, az azonosulás csalfa élményét kínálgatva a politika használtáru-piacán. Hogy miniszterelnökünk egyik csaknem elfeledett beszédrészletét idézzük: "Hagyják figyelmen kívül, amit mondok a kampányban. /.../ Ez nem bonyolult - azt mondjuk az embereknek, hogy visszaállítjuk a nemzet nagyságát".

Az utóbbi időben azonban úgy tűnik, hogy vagy a tíz év körüli korosztály szellemi szintje kezdett rohamos apadásba, vagy egy sosem látott, új kommunikációs csodafegyver került elő a sublót mélyéről, mindenesetre erőst úgy tűnik, hogy e becélzott szellemi közeg és vele az általános kommunikációs színvonal előbb fokozatosan, majd egyre gyorsuló tempóban halad a csecsemőkor felé. Tulajdonképpen egy kommunikációs Benjamin Buttonnal van dolgunk. Az idő előrehaladtával egyre fiatalabb és fiatalabb gyermek lelkivilágára van hangolva ez a szellemi torzszülött. Ha tíz évvel ezelőtt egy kiskamasznak láttuk, a mai akciójuk kapcsán már - mikor is Kovács Zoltán külföldi egyetemi kutatókat szólít fel bocsánatkérésre, ráadásul diplomáciai úton, az állam hivatalos testületeinek segítségével - az állapítható meg, hogy a megcélozni kívánt szellemi közeg egy a dackorszaka közepén járó gyermek gondolkodását tükrözi. A csakazértis, jusztis kisgyermekét. Há' nehogymámég bírálni merészeljen a nyavalyás kutatója, he! Kérjen má' bocsánatot a véleményéért!

A kisgyermek 2 és 4 éves kora között van ebben a korban, utána szépen kinövi, még lesz egy kis fellángolás kiskamaszként, azután - a mélyebb szociális készségek kifejlődésével, az együttműködés megtanulásával, az érzelmi intelligencia növekedésével - ez az önmagába forduló világ végleg eltűnik az egészséges emberekből. A kormányzati kommunikációs stílus azonban épp visszafelé halad. A '98 és 2002 közötti, nagyszájú kamasz már tízévesként futott neki második kormányzásának és innen jutott el a mai szintre, a dackorszakba. Mi lehet a következő lépés, ha ez így folytatódik? Talán a szavak nélküli, dühödt üvöltés, mint a csecsemőé, akinek kiesett a cumi a szájából? Mert erről a vonatról bizony meglehetősen nehéz leszállni. És ha a szellemi mélyrepülés ugyanilyen tempóban folytatódik, lassan felkészülhetünk arra, hogy kormányunk kommunikációs halljakendjeit közösségileg pelenkázhatjuk, orrocskájukat törölgethetjük.

Legalább lesz mire felhasználni azt a százmillió fölöslegesen vásárolt maszkot.

A bejegyzés trackback címe:

https://svedacel.blog.hu/api/trackback/id/tr1515729226

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

midnightcoder2 2020.05.31. 14:54:58

"Valójában egyik sem mond semmit, csak érzelmeket közvetítenek, olyanokat, amikkel a kommunikációs agytrösztök szerint a lakosság legiskolázatlanabb része is könnyen azonosulni tud."

Nyilván olyasmire gondolsz, mint a "több pénzt az embereknek, több pénzt az önkormányzatoknak", illetve mint amikor egy bizonyos párt kék hátterű, felül öltönyös, alul alsóneműben pompázó embereket ábrázoló óriásplakátokkal szórta teli a várost...

"Há' nehogymámég bírálni merészeljen a nyavalyás kutatója, he! Kérjen má' bocsánatot a véleményéért!"
Ha én kutató lennék, és megállapítanám, hogy az USA tulajdonképpen egy csapat rablógyilkos, aki abból él hogy lángba borítja a Közel-keletet, akkor szerinted ezért az amcsik nem vonnának engem felelősségre, hanem azt mondnák, hogy tulajdonképpen igen, és még meg is veregetnék a vállam ?

HaD 2020.05.31. 15:22:29

A kommunikációs csodafegyver nem most "került elő a sublót mélyéről.." és nem is túl bonyolult és pláne nem túl eredeti..igen egyszerű pszichológiára épít amit a történelemben rendre használtak...más kérdés hogy az újkorban a pszichológia tudományos előretörésével ez már tudatos és előre megfontolt sunyi húzások halmaza. Az hogy a szellemi szint rohamos apadásba kezdett sem újkeletű... csak ma már eklatáns példája a magyar TV-ben futó sok sok szándékosan manipulatív műsor közül az amikor amúgy sötét celebek okoskodnak végtelenül egyszerű kérdéseknél amikor is van két két totál idiótát eljátszó ember aki össze vissza találgatnak miközben a sötét celebek meg a hújjogató műsorvezető jókat röhög rajtuk...mindeközben a magyar polgár ül a fotelben és önelégülten konstatálja hogy "milyen primitív emberek vannak.." bezzeg ő mindet kapásból tudja...így aztán a béka sgge alá levitt színvonalról elhiszi hogy az a színvonal és elégedetten nyitja ki a sörét..meg előre mondja a megfejtést hogy az "anyukám" meg a szájtáti gyerekek csodálják a macsó műveltségét...a cél ezzel el is érve:)...és ilyenből százával nyomják a TV elé ültetett "érteliségieket"...

HaD 2020.05.31. 15:38:19

csak gondoljunk bele pl. az "ez az a párt aki szereti a kerékpárt..." szlogent...és sajtóban lehozott kapcsolódó képeket....ez a banda ezt tanulta anno a bibóban és azóta is tanulja...csak ma már finkensteinektől meg birnbaumoktól...erre lettek kiválogatva és dresszírozva...agitpropos kisz titkárokból válogatva...ezek az anyjukat feldobták volna ha a pénzért és a hatalomért az lett volna az ár...alapvetően szociopaták akik a stumpf apósától(horváth belügyminiszter és mszmp kb tag) első kézből tudták hogy a ruszkik már rég aláírták hogy kivonulnak és akkor a "hős" kiállt Nagy Imre temetésén és előadta a lánglelkű forradalmár bátor szerepét...csak ép semmit de semmit nem kockáztatott...előre lejátszott kommunikációs dobás volt az is...és a nép persze kajálta...de ha nincs infó akkor miért ne kajálta volna...mint a most lezavart járvány ügyi mocskos húzásaik során dettó...semmi infó azt nem lehet számon kérni...vagy ha adnak infót akkor azt szándékosan eltorzítva hogy minél jobban összezavarják az embereket...akik aztán futnak a jóságos pásztor védelmébe...avagy a lejárat nélküli rendeleti kormányzás...előre tudni lehetett hogy semmi értelme hisz a parlamenti szavazógépek azonnal bármit megszavaztak volna úgy is...de provokációnak jó volt ...akik meg bedőltek azokat most lehet froclizni...afféle cigány trükk. Odaküldik a kis cigányt pofátlankodni és mikor valaki le akar neki zavarni egy jól megérdemelt fülest akkor eljönnek a kancigányok és ütnek vágnak..ezeknek a nap 24 órájában ilyeneken jár az esze(pontosabban az erre megfizetett rendszer tagjainak)...ők inkább a zsebüket tömik

nemecsekerno_007 2020.05.31. 15:42:26

Épül az újabb 2/3, az ellenzék meg szokás szerint fullba tolja a kretént.
A magyar ellenzék egy pénznyelő.

BOB 2020.05.31. 16:15:39

@midnightcoder2: olyasmikre IS gondolok, csak hát ott nagyságrendekkel kevesebb pénz van arra, hogy fullba tolják a kretént. Ennek ellenére ez egy általános trend. Viszont diplomáciai úton bocsánatkérésre felszólítani kutatókat nekem egyelőre egyértelmű mélypontnak tűnik.

Ha te kutató lennél, bizonyára le tudnád írni, hogy milyen paraméterek, mérőszámok alapján tartod az USA-t egy csapat rablógyilkosnak, össze kellene hasonlítanod más országok rablógyilkos-paramétereivel is, aztán konklúzióra kellene jutnod. Ha így járnál el (ami egy kutató esetében alapvető), akkor feltehetően néhány elnöki twitter-bejegyzésen túl nem csinálnának veled semmit. Vagy esetlen tényekkel, adatokkal cáfolnák, amit megállapítottál (ez is egy módszer, ugye). Egyelőre Magyarország unikális abból a szempontból, hogy kutatók megállapításaira diplomáciai úton válaszol. Nyilván, mert oda nem kellenek adatok.

BOB 2020.05.31. 16:16:41

@BOB: "esetleg"-et akartam írni, nem esetlent :D

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2020.05.31. 16:22:26

Ez van, a ballibantak ismét csúnya csatavesztést kénytelenek elkönyvelni.

Galerida 2020.05.31. 16:32:00

Kovács Zoltán ha megpukkad, akkor sem képes azt az intellektuális mozgósító erőt kiváltani, mint Bangóné, Kunhalmi, Jakab, Tordai, vagy akár maga az aranyszájú Gyurcsány Ferenc!
Nyugati barátainkat pedig felesleges bocsánatkérésre felszólítani, hiszen ők nem tőlünk kapják a pénzt és Gyuri bácsinak remek a memóriája...

Dezső C I András indekszíájé 2020.05.31. 16:51:16

Kollegák, ezért a gyenge írásért nem fog medícsérni titeket a magyarországi összekötő- operatív tiszt; Mihajil Ignatyef CIA, akarom mondani CEjU- ügynök.

imgur.com/a/FPxnOFl

morph on deer 2020.05.31. 16:53:04

@midnightcoder2:
“ akkor szerinted ezért az amcsik nem vonnának engem felelősségre”

Te ugye most nem azt akarod mondani, hogy Kovács “felelősségre vonta” a kutatókat?
Mert ez a kis toporzékolós “de én akajom!” megközelítés eddig a közröhejen túl egyéb reakciót nem váltott ki, ami egy felelősségre vonás eredményeként eléggé halványnak tűnik, már ne is haragudj. :)

morph on deer 2020.05.31. 17:01:17

Tulajdonképpen a fiatalodás már elérte a végpontját, hiszen O1G!
Na most annál fiatalabbnak lenni eléggé bajos lenne! :)

Na jó, a kommunikáció még csak a gyermeteg gügyögést nyomja, - lásd “helló ubik” de már nem sokat kell aludnunk a teljes kibontakozásig, attól tartok..!

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2020.05.31. 17:12:31

Csak a szokásos fideszes vastagbőr és pofátlanság!

yourmomtits 2020.05.31. 17:26:55

jajistenem, most ezért egy új blogot létrehozni? teli van az index ilyen egykaptafára írt szarokkal. minek még egy?

Dezső C I András indekszíájé 2020.05.31. 17:41:59

@yourmomtits:

Olyan, mint a baloldali pártok- ha még egy megalakul; többen lesznek már, mint a szavazóik.

A Yakovvik- ot is beleértve.

Fikalnyik Eugén 2020.05.31. 17:43:56

Legelészett a ló, a szúnyog, a közeli mocsár lakója pedig egy bokor ágán üldögélt. A ló, legelés közben, odaért a bokor mellé. Berzenkedni kezdett a szúnyog és rágyújtott a maga kis szúnyogdalára. A ló azonban a fülét se billegette rá. Megsértődött a szúnyog.
- Hé, koma, észre sem veszel?
- De most már látlak - mondta a ló.
A szúnyog körülszemlélte a lovat, elnézte sörényét, széles hátát, erős patáit, és bámulva zümmögte:
- Ó, milyen nagy vagy te, testvérkém! Talán még nálam is nagyobb vagy!
- Bizony, valamivel nagyobb vagyok - felelte a ló.
- Biztosan erős is vagy - folytatta a szúnyog.
- Hát nem panaszkodom, elbírom az ekét, márpedig az nem könnyű.
- Talán még a legyektől sem félsz!
- Minek félnék? Csapok egyet a farkammal, és elrepülnek.
- Talán még a bögölyök sem tudnak elbánni veled!
- A bögölyökkel már több bajom van: igen erőszakosak.
A szúnyog ekkor kidüllesztette a mellét, szétvetette a lábát, és rákezdte a kérkedést:
- Ugyan, komám, mit tudnak a bögölyök? Úgy látszik, te még nem ismered a mi szúnyog nemzetségünket! Ha nagy is vagy, meg erős is, mi, szúnyogok egy szempillantás alatt elbánunk veled!
A ló rásandított a szúnyogra, csapott egyet a farkával, aztán így szólt:
- Ne kérkedj, te szúnyog! Nem tudtok ti engem legyőzni, ha még olyan sokan támadtok is rám!
- Legyőzünk! - erősködött a szúnyog.
- Nem győztök le - mondja a ló.
Sokáig vitatkoztak. A ló végül azt mondta:
- Vitával semmire se megyünk. Mérjük össze az erőnket. Gyújtsd össze a seregedet.
- Jól van, mérkőzzünk meg - állt rá a szúnyog, felszállt a magasba, és riadót fújt a szúnyogoknak. Rajzottak a szúnyogok mindenfelől; a nyíresből, a fenyvesből, a rétekről és mocsarakból, a tavakról és ingoványokból. Elsötétítették az eget a legelő felett.
- Mind egy szálig itt vagytok? - kérdezte a ló.
- Mind egy szálig - felelte az izgága szúnyog.
- No, akkor ne vesztegessük az időt! Add ki a vezényszót! - mondta a ló.
A kötekedő szúnyog széttárta a szárnyát, és akkorát zümmentett, amekkora csak kifért kis szúnyog torkán.
- Héj, derék vitézek! Rajta, az ellenségre!
A szúnyogok nagy döngéssel-zöngéssel ellepték a lovat, és belemélyesztették hegyes kis szívókájukat. A ló levetette magát a földre, és hemperegni kezdett a fűben. Addig hempergett ide-oda, míg az egész szúnyoghadsereget agyon nem nyomta. Egyetlen egy szúnyog maradt csak életben. Ez nagy üggyel-, bajjal kisimítgatta gyűrött szárnyát, aztán elrepült a kötekedő szúnyoghoz, és jelentette:
- Így meg így volt ... Az ellenséget leterítettük. Ha maradt volna négy katonánk, aki lefogja a ló négy lábát, örökre végeztem volna vele. Lenyúztam volna a bőrét.
- Derék dolog, vitéz dolog! - dicsérte meg a szúnyogkatonát a kötekedő szúnyog, azzal repült az erdőbe, és eldicsekedett minden bogárnak:
- Ilyenek vagyunk mi, szúnyogok, még a lovat is ledöntöttük a lábáról! Nincs a világon erősebb teremtmény a szúnyognál!
Népmese

illaim 2020.05.31. 17:55:47

Nem értelek benneteket! ti nem tudjátok, hogy a fideSS SA csürhéje tele van csodagyerekekkel?! Már három éves korukban is annyi eszük volt mint most! LOL

Galerida 2020.05.31. 18:33:15

@illaim: A ballibek ereje a jövőbe néző képességükben rejlik, ezért soha nem idézik fel a tegnapi kinyilatkoztatásaikat, mert akkor feltehetően még ők is sírva fakadnának.... (bár ezt sokan kétlik...)

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2020.06.01. 17:34:43

@Galerida: Jaja,mint viki évekkel előbbi beszédei aztán később a viselkedése!
süti beállítások módosítása